Stille Getuigen.

Er is geen continent waarop een piramide ontbreekt. Je vindt ze overal ter wereld, zelfs op breedtegraden waar je ze niet verwacht. Deze megalithische structuren zijn zo ingenieus op zulke uitgekiende locaties gebouwd dat je ze wel een totaal andere functie moet toeschrijven dan waar wetenschappers en andere geleerden ze voor slijten. Heb je de klankkleur en de overeenkomst in duiding tussen piramide en pyromaan wel eens overwogen?

Het eerste deel in pyromaan komt zowel voor in het klassieke Grieks als Indo-Europese talen. Het woord pyr betekent vuur in beide taalvormen. Zijn deze megalithische structuren zo strategisch geplaatst zijn dat ze een keten van vuursignalen konden vormen? Net zoals de bakens van vuur in de Terugkeer van de Koning, als Minas Tirith militaire hulp vraagt aan Gondor?

Een niet ontwaakte ziel zou nu schamper lachen en mij vragen of ik nog in sprookjes geloof. Mijn antwoord is een volmondig ja, bovendien wist Tolkien ongelooflijk veel over legenden sagen, mythen en folklore die in vergetelheid zijn geraakt. Is het toeval of synchroniciteit dat nu de wereld letterlijk en figuurlijk in brand staat, er overal piramides worden ontdekt? Of zit hier een goddelijk plan achter?

Nog opmerkelijker is dat de piramides in Mexico, Bosnië, Rusland, China en Egypte met regelmaat zuilen van licht het Universum in projecteren. De Piramide van de Zon in Bosnië heeft een radius van 4,5 meter met een frequentie van 28kHz en is perfect uitgelijnd met het plateau van Giza! In dit schrijfseltje wil ik aandacht besteden aan een land waar zelfs ik geen piramide zou vermoeden, terwijl het ironische genoeg mijn geboorteland is.

Gunung Padang.
Mijn ouders komen uit Padang, wat in het Bahassa Indonesia veld of vlakte betekent. De stadsgemeente ligt op Sumatra. Het leuke is dat je in de Indonesische versie van stadgemeente; kota otonom, nog ons woord autonoom herkent. Gunung Padang echter ligt op Java tussen Jakarta en Bandung in. In 1948, heette Jakarta nog Batavia, en dat staat ook op mijn paspoort als geboorteplaats.

De Gunung Padang piramide is de grootste megalithische structuur in Zuidoost Azië. Het is opgebouwd uit 5 lagen of terrassen die ergens tussen 5.000 en 20.000 BC zijn opgetrokken. Alleen de bovenste laag is zichtbaar en de rest ligt nog ondergronds. Bij de eerste ontdekking in 1914 dacht men dat het een grote ruïne was boven op een natuurlijke heuvel. Pas in 2010 ontdekten men dat die ruïne de top was van een reusachtige piramide.

De Gunung Padang zou wel eens de oudste megalithische structuur kunnen zijn, ouder dan de piramides op Giza, ouder dan Stonehenge en Göbekli Tepi. Geologisch onderzoek wees uit dat delen van de Gunung Padang uit 20.000 BC stammen. Als deze schattingen kloppen werd de piramide dik 10.000 jaar vóór de Grote Piramide van Giza geconstrueerd, en lang vóór de laatste IJstijd.

Dit gooit alle historische theorieën over de afgelopen 10.000 jaar ondersteboven. Als de piramide werkelijk rond 20.000 BC werd gebouwd, zou het een bewijs kunnen zijn van een verloren geraakte beschaving. Wie waren die mensen die, 10.000 jaar nog vóór de oudste steden op Aarde, al architectonische wonderen verrichtten? En waar is die beschaving, die zulke magnifieke bouwwerken achterlieten, gebleven? Buitengewone ontdekkingen bewijzen het bestaan van een superbeschaving uit de Oudheid.

Danny Hilman Natawidjaja, de geoloog/seismoloog die het complex ontdekte, omschreef het onderzoek als iets dat ver buiten ons culturele erfgoed reikt, iets dat zo uitzonderlijk was dat het elke verbeelding te boven ging. Na 2 jaar opgravingen ontdekte zijn team een netwerk van zalen, poorten, trappenhuizen en galerijen die het meesterwerk vormden van een intelligente en uitzonderlijk hoge beschaving. Susilo Bambang Yudhono, die tussen 2004 en 2014 president van Indonesië was, liet zelfs een helikopter platform op de heuvel aanleggen om regelmatig de opgraving te bezoeken.

Aan het einde van zijn regering werd de opgraving plotseling gestopt. Er gaan geruchten dat Andi Arief, een medewerker van het onderzoeksteam en ex-staflid van de Yudhono regering, melding had gemaakt van iets unieks van geavanceerde technologie.

In 2014 boden Indonesische ondernemers 1 miljard dollar voor een meerderheidsbelang van 60% in de locatie, maar dat aanbod werd geweigerd. De geavanceerde technologie moet dus nog veel meer waard zijn, en de regering zwijgt als het graf over wat het is. Nu ik dit schrijf, word ik ineens herinnerd aan de mysterieuze sterfgevallen onder de ontdekkers van het graf van Toetanchamon.

The rest is Silence!
Dit zijn de laatste woorden van prins Hamlet, maar de meest ontroerende versie van deze uitspraak vond ik op https://www.youtube.com/watch?v=v2_UZJT8PNI

Ik ben er heel stil van geworden!

Een vreemde “Rolling Stone” in de piramide Gunung Padang doet wetenschappers versteld staan. Het mysterieuze object is van een onbekende materie en beschikt over unieke kwaliteiten. De steen werd ontdekt aan het einde van een portaal op het vijfde terras dat op ongeveer 10 meter onder de grond ligt. De vreemde zwarte steen werd ontdekt in het midden van een uitgeholde zwerfkei.

De zwarte steen kan net als een computermuis vrij bewogen worden, vandaar de naam Rolling Stone. Na een analyse van de vreemde steen besloten de onderzoekers, op advies van een raad van ouderen, de steen zeven keer naar rechts en zeven keer naar links te rollen. Tot hun verrassing functioneerde de steen als een sleutel die toegang gaf tot een volgend portaal.

Nog steeds verbijsterd door de steen besloot het team de steen aan de oppervlakte verder te bestuderen. Met hulp van het leger, dat ineens werd ingezet bij de opgraving, werd de steen naar de oppervlakte gebracht. Daar gebeurde weer iets vreemds. Toen ze de steen ontdekten was hij zwart en mat ongeveer 12 centimeter in diameter. Aan de oppervlakte werd de steen in enkele minuten grijs en 37 centimeter in diameter…

De transformatie in omvang is bekend als hygroscopie of het absorptievermogen van materie. Deze eigenschap wordt echter niet in steen gevonden. Het fenomeen is tot nu toe onverklaarbaar, de steen is naar een laboratorium gebracht, maar gaf de aard van zijn materie niet vrij. Ondanks het belang van de Gunung Padang piramide wordt er geen informatie verstrekt waarom de opgraving al twee jaar stil ligt.

Bouwers.
Maya tempels hebben veel gemeen met Indonesische tempels. Seculiere wetenschappers maken ons wijs dat deze beschavingen uit de Oudheid geen contact met elkaar hadden. Hoe is het dan mogelijk dat twee volkomen afgescheiden culturen dezelfde megalithische structuren bouwden en dezelfde goden vereerden, terwijl ze gescheiden werden door de Stille Oceaan?

Eigenlijk gaan de overeenkomsten verder dan die tussen Maya’s en Indonesiërs alleen, er zijn talloze beschavingen uit de Oudheid die dezelfde overeenkomsten vertonen. Mijn visie hierover komt voort uit mijn kennis over de Anunnaki en andere niet empirische wetenschap. De wijsheid van de ziel reikt immers ver voorbij tijd en ruimte.

Zonnegod.
De Candi Sukuh is een hindoeïstische tempel op het Indonesische eiland Java, op de westelijke helling van de vulkaan Lawu. Deze vulkaan speelde ooit een rol in de voorouderverering, vruchtbaarheidsriten en natuurgodsdienst. Tiwanaku of Tiahuanaco was een stad in Bolivia op een tiental kilometers van het Titicacameer. De stad is, net als het meer, gelegen op ongeveer 4000 m hoogte op de hoogvlakte van de Andes. Hoewel voornoemde steden in tijd en ruimte onnoemelijk ver van elkaar liggen hebben ze voor mij zeer opvallende overeenkomsten.

Candi Suku Sun God.jpgViracocha Tiwanaku.png

Links de zonnegod van Candi Sukuh op Java, rechts de zonnegod van Tiahuanaco in Bolivia.

Hoe de zonnegod op Java werd genoemd weet ik niet, de zonnegod van Tiahuanaco is Viracocha; de ‘Gevederde Slang’. De megalithische structuren over de hele Aarde zijn stille getuigen van een superbeschaving die technologisch lichtjaren op onze huidige technologie vooruit was. Waar kwamen ze vandaan en waar zijn ze gebleven? The rest is Silence.

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com