Het woordenboek geeft er de volgende verklaring over. Karma is, volgens de leer van de zielsverhuizing in het hindoeïsme en boeddhisme, het geheel van goede en slechte daden en gedachten tijdens het aardse bestaan, dat iemands latere existenties bepaalt.

Read More

Kinderen die vragen worden overgeslagen. Doe wel en zie niet om. Wat een conditionering om vooral geen leugens en bedrog aan de kaak te stellen. Het vervelende van vragen stellen is dat een onjuiste vraag ook een onjuist antwoord genereert. Het is nog lastiger dat de juiste antwoorden meer vragen oproepen. Er zijn ook uitdrukkingen waarin vragen een positieve reactie creëren.

Read More

Lang, heel lang geleden, in een vergeten toekomst… Het lijkt op een contradictio in terminis. Aangezien tijd circulair is, komen we op een punt waar het ooit begon. In technologisch opzicht naderen we steeds sneller het punt van herhaling. Een van de minder bekende duidingen van het woord evolutie is draaiende beweging! En, verdraaid, de vooruitgang is terug gedraaid.

Read More

Het woordenboek geeft twee definities van het woord verschil. De eerste definitie is ongelijkheid of onderscheid. De tweede definitie is de uitkomst van een aftreksom. Het verschil tussen de ziel die we zijn en de mens die we spelen, is dat de mens een aftreksom of een flauwe weergave is van de Bron. We willen hierna onderscheid maken in het verschil tussen de Engelse woorden Mind en Spirit, die beide Geest betekenen.

Read More

Op 25 maart 2016 heb ik een uitgebreid schrijfseltje gepubliceerd over het ego, de ziel en de monade. Omdat ons korte geheugen steeds meer krimpt, geef ik hier wat geheugensteuntjes over de ziel.

Read More

In de jaren ’70 kregen we van mijn schoonouders een stacaravan bij hun op de camping. Dan konden ze in het weekend toch hun kleinkinderen verwennen als ze daar waren. De camping lag in Brabant en we moesten wennen aan het dialect. Op een keer aten we bij een Chinees en als toetje wilde ik een vruchtensorbet. De eigenaresse ging naar de keuken, kwam terug en zei: ‘Vluchten kan niet meer’. Ze bedoelde dat de verse vruchten op waren.

Read More

Op 1 oktober haspelde ik in de nabespreking van een reading twee woorden door elkaar. De reden van die verspreking was de vraag waarom wij alles wat mainstream ons op de mouw spelt met argwaan en achterdocht voor kennisgeving aannemen. We vonden allebei het triest dat we de onschuld (onnozelheid) uit onze kindertijd kwijt waren. Ik moest ineens denken aan een onnozele songtekst uit 1959.

Read More

Smart is een ultieme uiting van dualiteit. In het Nederlands betekent het diep verdriet of vol verlangen en ongeduld als je met smart op iets of iemand wacht. In het Engels lopen de betekenissen nog verder uiteen. Het kan lijden of scherpe pijn betekenen, maar ook slim, gevat, vlug, sluw, geslepen en doortrapt. Daartegenover staat het woord ook voor knap, verzorgd, fris, fleurig, mooi of toonaangevend en chic.

Read More

Op 25 september jl. kwam in een reading plotseling het beeld van een Mierenmens in mijn geest. De ready vertelde later dat hij als kind een enge droom had over een mier die groter was dan een mens en mensen bijeen joeg om ze te deporteren. Toeval bestaat niet want in september 2017 publiceerde ik een schrijfseltje over de Anu Sinom, Miermensen die de Hopi Indianen van Arizona leerden te overleven in de woestijn.

Read More

In gesprekken met cliënten die al geruime tijd het pad van bewustzijn bewandelen, merk ik vaak dat ze het bestaan buitenaardse entiteiten ontkennen of negeren. Het gevolg daarvan is dat ze zich ook niet bewust zijn van galactische oorlogen die om de hegemonie van de Aarde gevoerd worden.

Read More