Hits: 1560

Vrijdag.
Lieverds, 2021 begint met een VRIJ dag. Voorwaar, een ogenschijnlijk onbeduidende, banale opmerking. Een nuchter mens kan zeggen: ’Ja, dat zie ik toch ook op de kalender!’

Read More
Hits: 1468

Drie dagen lang heb ik het voorrecht genoten de Innerlijke Strijder van dichtbij te mogen waarnemen op diverse niveaus van bewustzijn. Voor hen die dit fenomeen niet kennen, kopieer en plak ik hier (en daar) een cursieve alinea uit mijn cursus.

Read More
Hits: 1421

Dit schrijfseltje borrelt in mijn geest omdat het morgen 14 december een speciale Poortdag is. Mijn laatste column over de monolieten die overal ter wereld opduiken neem ik in dit artikel op.

Read More
Hits: 1446

De splijtzwam behoort tot de soort Serpulaceae. Deze zwam is verwant aan de gewone huiszwam. De splijtzwam, een parasiet, kan onder bepaalde omstandigheden snel een infectie verspreiden via sporen. Hoewel de splijtzwam van oorsprong een tropische plant is, wordt hij meestal waargenomen in grote gebouwen of houten constructies. De zwam wordt meestal waargenomen in nabijheid van mensen, maar komt ook in het wild voor.

Read More
Hits: 1470

In de lijn van het schrijfseltje over semantiek is dit een essay over etymologie en emancipatie. Etymologie is een laag frequente (weinig gebruikte) uitdrukking voor woordherkomst. Dit woord is afgeleid van het Griekse bijvoeglijke naamwoord étymos, wat een compositie (samenstelling) is van de woorden ‘werkelijk/waar’ en ‘leer/wetenschap’. Nog simpeler: etymologie is de studie de herkomst van woorden.

Read More
Hits: 1454

Semantiek is de leer van de betekenis van de woorden en woordgroepen. Het is een van mijn stokpaardjes omdat het interessant is dat veel mensen niet beseffen wat ze zeggen als ze, vaak met stemverheffing, het woord bullshit uiten. Laten we deze ingeburgerde vulgaire Amerikaanse krachtterm eens vanuit de semantiek verklaren.

Read More
Hits: 1571

Volgens het woordenboek is een pedofiel iemand met voorkeur voor seksueel verkeer met jonge kinderen. Enkele verwante termen zijn pedoseksueel en pederast. Het is opmerkelijk dat de beginletter gelijk is aan woorden als politiek, psychopaat en potloodventer. De politieke psychopaten die dit land besturen hebben de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit goedgekeurd.

Read More
Hits: 1427

De term genocide is een combinatie van het Griekse woord genos (ras, natie of volk) en het Latijnse caedere (vellen, doden, vermoorden).

Read More
Hits: 1917

Een dag vóór Pinksteren ontving ik onderstaande e-mail van een oud cursist;

Broeder, Ik zou je graag willen wijzen op een gesprek bij Café Weltschmerz, met de wetenschapper Willem Engel (What’s in the name) deze man weet echt wat er gaande is, zonder oordelen of verwijten. Puur op wetenschappelijke basis, ik denk dat jij hier van kan genieten. Als dit niet meer opgemerkt word door de media of de slapende meerderheid, weet ik het ook niet meer. Licht & Liefde, Harry

Read More
Hits: 1608

Volgens het woordenboek is een aspect het perspectief van waaruit iets wordt beschouwd. Een aspect is ook een deel, facet of vergelijkingspunt van wat wordt waargenomen. In astrologie wordt het woord gebruikt om de configuratie van hemellichamen te duiden.

Read More