Klein

Cybernetica is de leer van de automatische regelings- en communicatiemechanismen. In gewone taal is dat de besturing van, en communicatie met robots.

In een verontrustend maar fascinerend fragment van het boek ‘Frankensteins kat’ uit 2013 schrijft Emily Anthes over de toekomst van biotechnologische schepsels en ‘monsters’. Er is ook een proefschrift over een ‘gehackte’ kever. Het begrip hacken staat voor inbreken in een computer om gegevens te achterhalen of te wijzigen. Het hacken van organismes is nogal weerzinwekkend, het geeft wel het huidige gebrek aan respect voor het leven weer.

UC Berkeleydrone swarms 2 kopie

 In 2006 gaf DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) VS wetenschappers de opdracht een innovatieve technologie te ontwikkelen die insect cyborgs kon creëren. De opdracht werd ingegeven door de militaire behoefte aan micro luchtvoertuigen; op insecten geïnspireerde miniatuur vliegtuigen die ingezet konden worden als bewakers en in zwermen konden functioneren.

In 2003 kregen we al tijdens onze Angelviews vaak te horen: “Let op de luchten’.

Wetenschappers ontwikkelden toen de DelFly Micro, een robot-insect van nog geen 10 cm, dat slechts 3 minuten in de lucht kon blijven. DARPA mensen (zijn het nog wel mensen) vonden dat er nog iets beters moest zijn, en wendden zich tot de natuur voor inspiratie. Ze realiseerden zich dat ze beter met levende insecten konden beginnen, dan het wiel opnieuw uit te vinden. Ze moesten alleen weten hoe ze een insect konen ‘hacken’.

Kleiner.
Darpa’s behoefte aan robot-insecten wekte de interesse van Michel Maharbiz, een elektro ingenieur van de Berkeley Universiteit in Californië. Hij dacht dat de meeste wetenschappers die de uitdaging van DARPA aangingen zouden werken met vliegen of motten, die al lang in laboratoria gebruikt werden. Maharbiz werkte liever met kevers, die waren steviger met een harde huid en er waren soorten die groot genoeg waren om elektronica te dragen.

Het nadeel was dat wetenschappers niets wisten over de specifieke zenuwbanen en hersenfuncties van kevers in vlucht. Het was dus noodzakelijk meer van de biologie van kevers te weten. Het Maharbiz team onderzocht diverse keversoorten en kwam uit bij de Mecynorrhina torquata of Goliath kever. Een eng beest van meer dan 5cm lang met klauwen en een hoorn als een neushoorn op de kop bij de mannetjes.

De transformatie van levend dier naar robot begon in de diepvries, waar de temperatuur het diertje onder narcose bracht. Ze haalden ze het verdoofde dier uit de vriezer, prikten een naald door het huidpantser en maakten kleine gaten boven de hersens en aan de basis van de optische lobben; gedeelten in de hersenen die met kijken te maken hebben.

In alle minuscule gaten werd een ragfijne stalen draad aangebracht. Daarna maakten ze dergelijke gaten boven de basale spieren die de vleugelbeweging reguleren aan beide zijden van het dier. Vervolgens duwden ze een fijne staaldraad in de basale spier rechts. Als ze die draad activeerden zou de rechtervleugel van de kever krachtiger slaan, opdat de kever naar links zou vliegen.

Er kwam ook een staaldraad aan de linkerkant om de kever naar rechts te laten vliegen. De losse einden van al die draden werden in een pakketje elektronica op de rug van de kever vastgezet met bijenwas. Dit ‘rugzakje’ bevatte alles om draadloze signalen naar de hersen van de kever te zenden; een mini radio ontvanger, een printplaatje en een batterij. Zo verkregen ze een levende robot-insect dat op afstand bestuurbaar is

Kleinst.
Technisch gezien is een drone een onbemand luchtvoertuig. In wezen is het eigenlijk een vliegende robot. Deze robots functioneren via afstandsbediening of volgen hun eigen vluchtplan via ingebouwde software in combinatie met sensoren en GPS.

In het recente verleden werden drones vooral geassocieerd met militaire technologie. Ze werden aanvankelijk ingezet om luchtdoel raketten af te leiden, informatie te verzamelen en uiteraard als luchtwapen. Tegenwoordig worden ze ook ingezet voor talloze niet-militaire doeleinden. Bijvoorbeeld bij zoeken en redden van personen, verkeer - en weerscontrole en branddetectie.

Vorig jaar verscheen er al een bericht dat de politie samen met Guard From Above een project is gestart waarbij wordt gekeken of roofvogels in staat zijn om drones uit de lucht te halen. Guard from Above is een bedrijf dat roofvogels traint om de drone als prooi te beschouwen die ze naar veilig gebied te brengen.

Er zijn echter ook drones die de mens als prooi beschouwen. De VS strijdkrachten hebben drones ontwikkeld die eruit zien als insecten. Deze spionage insecten kunnen locaties infiltreren waar menselijke spionnen nooit ongemerkt binnenkomen. De militairen beweren dat deze spionage insecten assisteren bij terrorisme bestrijding en ons helpen beschermen.

Ze geloven hun eigen nonsens ook nog!

In New York en Washington DC hebben mensen op insecten lijkende voertuigen opgemerkt boven anti-oorlog demonstraties. Waarschijnlijk maken deze robots video’s en foto’s van de demonstranten. De FBI en CIA en andere regeringsdiensten ontkennen in alle toonaarden dat ze dergelijke spionage drones inzetten. Het grappige is dat hoe harder ze dit ontkennen, hoe meer wij van het tegendeel overtuigd raken.

Er is een insect dat, in opdracht van de Amerikaanse regering, al in productie is genomen voor stedelijke gebieden. Het insect is uitgerust met een camera en een microfoon. Het is in staat om een DNA monster te nemen of een RFID chip op je huid te implanteren. Ze kunnen uiteraard ook heel gemakkelijk ziekten injecteren, die de symptomen vertonen van een tijger mug, of onbekende symptomen waar de medici niets van begrijpen.

RFID (identificatie met radiogolven) is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten, bijvoorbeeld in chipkaarten die gebruikmaken van NFC. NFC is een contactloze communicatiemethode die gebruikmaakt van de ISM-frequentieband op 13,56 MHz.

Een vrouw belde me over een mug die een onwaarschijnlijk turbo gezoem produceerde. Ze is kennelijk ook gestoken en hield er vreemde symptomen aan over. Ze mailde me: “Ik ben mezelf niet meer het lijkt of er iemand anders bezit van mij heeft genomen. Al mijn tenen zijn opgezwollen en mijn voorvoet is verder gaan opzetten. Mijn hoofd is zo raar mijn nek is mijn nek niet. Stond misselijk op het lijkt wel of mijn keel opgezet is”. De symptomen die zij noemde lijken niet op de symptomen die hierna worden beschreven.

Misschien heb ik in mijn jeugd teveel SF boeken gelezen. In de woonkamer staan SF boeken over 1.50 meter in de boekenkast samengeperst. Maar, geliefden, wat ooit science fiction werd genoemd is al lang science fact, en ik moest onmiddellijk aan een robot insect denken.

Het is ook opvallend hoe de mainstream media in 2017 plotseling melding maakt van grote getalen Tijger muggen in Nederland. De vrouw is nog op zoek gegaan naar die mug met ‘dat turbo geluid’. Ze heeft het beest nergens meer kunnen vinden. Op Internet vond ik enkele symptomen die een echte tijger-mug kan veroorzaken.

  • Er treden na ongeveer 5 dagen hevige spier- en gewrichtspijnen op die samen gaan met hoge koorts. Dit kan enorm lang aanhouden, soms zelfs enkele weken.
  • Bij kinderen kan het leiden tot bloedingen aan de neus of aan het tandvlees.
  • Er treden vaak ook uitslag en ernstige reumatische klachten op.
  • Bij een hele slechte weerstand kan het slachtoffer zelfs overlijden.

Is dat om ons weer voor te bereiden op een uitbraak van een of andere verzonnen exotische ziekte? De niet ontwaakte mensen die dit ook geloven, zullen in hun op angst gebaseerde reactie de winstcijfers van de farmamaffia weer omhoog stuwen. Tel uit je winst!

Mosquito

Deze foto heb ik zojuist van Internet geplukt. Je ziet hoe klein de drone is als je het vergelijkt met de lijnen op de vinger. Nederland is tot nu toe ontsnapt aan Valse Vlag aanvallen, maar de Cabal kan een klein land nog kleiner krijgen met een insect!Wetenschap kent geen geweten.

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com