Bourne Identity.

Hits: 1261

The Bourne Identity is een actiefilm uit 2002 met in de hoofdrol Matt Damon en Franka Potente. De titel en het gegeven waren de aankleding tot dit schrijfseltje. We zullen eerst het gegeven bespreken en daarna de titel een andere identiteit geven. Jason Bourne wordt opgevist uit de Middellandse Zee, met twee kogels in zijn rug. Hij lijdt aan retrograde amnesie (geheugenverlies) en weet niet meer wie hij is.

De scheepsarts spreekt Engels tegen hem en hij antwoord in het Engels. Maar als de film circa 6 minuten aan de gang is hoor je hem in het Frans zeggen: ‘Weet je wie ik ben? Ik weet niet wie ik ben’. Dan als hij enkele seconden later voor een spiegel staat, zegt hij in het Nederlands: ‘Weet je wie ik ben? Als je weet wie ik ben, houd dan op met dat gezeik, en zeg het me’.

Deze scène grijpt me elke keer dat ik de dvd afspeel bij de keel. De kijker wordt in enkele seconden geïnformeerd dat Jason meertalig is. Enkele minuten later geeft hij twee agenten antwoord in het Duits, en als ze hardhandig worden, reageert hij snel en efficiënt met de Filipijnse vechttechniek Eskrima. Hij ontwapent de agenten en gooit de magazijnen uit hun dienstwapen. Hij is zelf verbaasd dat hij weet hoe hij met wapens om moet gaan.

Als de film een kwartier oud is zien we hem in een cabine van een bank met een koffer vol paspoorten uit allerlei landen en heel veel bankbiljetten uit die landen. De paspoorten dragen zijn foto, maar de namen zijn aangepast aan de nationaliteit die bij het paspoort hoort. Dan komt de actie op gang, waarbij hij veel vaardigheden, talenten en kwaliteiten uitspeelt. In luttele minuten krijgt de kijker al het idee dat Bourne een super geheim agent moet zijn.

Voor zover het gegeven van de film. Retrograde amnesie is een vorm van geheugenverlies waarbij iemand geen toegang meer heeft tot herinneringen van vóór het moment dat het geheugenverlies begon. Nu geven we de titel van de film een andere identiteit…

Reborn Identity.
Jason Bourne wordt uit het water opgevist en weet niet meer wie hij is. Dat geldt voor elke ziel die incarneert en met een nieuw fysiek voertuig uit het vruchtwater komt. De ziel krijgt dan een identiteit door de naam die ze van de ouders krijgt, en alle herinneringen aan vorige belichamingen zijn uit het geheugen gewist.

Het concept van reïncarnatie dringt langzaam tot het Westen door, terwijl het in mijn geboorteland al zo oud is als het leven zelf. Laten we eens kijken hoe een reïncarnatie verloopt. We beginnen met de dood van het fysieke voertuig. De nabestaanden huilen terwijl de ziel lacht omdat ze eindelijk naar Huis mag. Daar, waar dat ook moge zijn, bestaat geen tijd/ruimte en daarom ook geen vorm.

Na de transitie, die ook wel doodgaan, overlijden of sterven wordt genoemd, is er een tijd van welkom en een vreugdevol ontmoeten met de zielenfamilie. Dat is een groep van 144 GodsVonken of aspecten van ons Wezen. De belichaamde ziel is één twaalfde aspect van een entiteit, en die entiteit van 12 aspecten is weer één twaalfde deel van de Overziel. Je zou, kort door de bocht genomen, die 12 aspecten de Tweelingzielen kunnen noemen.

Dan volgt een periode van bezinning, planning en training/onderwijs, waarin de ziel ook afspraken maakt, beloften doet en contracten aangaat met de overige 143 aspecten van haar Overziel. We gaan kort in op de training van de ziel aan de andere kant van de Sluier. De ziel kan kiezen de training helemaal te volgen en te slagen voor de volgende incarnatie, maar ze kan er ook voor kiezen de training niet af te maken of ongeschoold te blijven.

De consequenties van die keuzes manifesteren zich uiteraard in het volgende leven, en de ziel kiest uiteindelijk ook de tijd waarop ze weer haar fysieke jasje af zal leggen.

Een van de meer complexe afspraken die de ziel aan de andere kant maakt is het geleende bewustzijn van de zielen die haar ouders zullen spelen. De ziel kiest ouders uit die bepaalde levenslessen in de vrouwelijke of mannelijke belichaming nog niet hebben geleerd. Ze spreekt af dat die lessen in de zaadcel en de eicel gedownload worden als de biologische ouders een kind willen.

Wanneer die ziel als baby uit het vruchtwater wordt gehaald, is ze die afspraken vergeten. De levenslessen die door de vrouwelijke en mannelijke voorouders niet in eigendom zijn genomen zal de ziel op haar pad tegenkomen.

Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe?
Ooit leerde ik op een korte cursus journalistiek deze vragen, en ik pas ze nog steeds toe. Waarom de ziel ermee wordt geconfronteerd is nu duidelijk; het is afgesproken aan de andere kant van de sluier. Wanneer en waar die lessen zich voordoen hangt af van de zetten die de ziel op het spelbord heeft gedaan voor ze in belichaming kwam. Over wat die lessen inhouden kan een boek geschreven worden, en ik beperk me altijd tot drie pagina’s.

De 12 primaire levenslessen op zielsniveau kunnen zich als energie stempel of als - matrix manifesteren. Het stempel krijgt de ziel van haar fysiek/biologische omgeving en kan, afhankelijk van het bewustzijnsniveau, voor de transitie in eigendom genomen worden. De matrix neemt de ziel in haar lichtlichaam mee en zal zich tot aan de transitie blijven herhalen.

Hoe het fysieke voertuig met die lessen omgaat, wordt bepaald door vrije keus en de mate van behaalde talenten, kwaliteiten en vaardigheden tijdens de training aan de andere kant van de sluier. Wie de lessen triggeren is afhankelijk van de afspraken, beloften en contracten die ze met de 143 zielsaspecten uit haar Overziel is overeengekomen. De ernst van de lessen is afhankelijk van de graad van verbinding met die aspecten.

In oplopende mate zijn dat:
Het Goddelijk Complement, die jou spiegelt op de spirituele ladder.
Een Zielemaatje, die je op een harde manier iets over jezelf gaat leren.
De Goddelijke Expressie, in een ontmoeting/confrontatie die je nooit meer vergeet.
De Tweeling Maatjes; 144 zielen die dezelfde Galactische code hebben.
De Tweeling Zielen; 12 zielen die op Keelchakra zijn verbonden.
De Tweeling Vlammen; 7 zielen die op Hartchakra niveau zijn verbonden.

Vrije Keus.
Het is maar goed dat we dit allemaal vergeten als we incarneren, anders beginnen we nooit aan een volgende belichaming. De ziel heeft haar fysieke jasje nodig om dit allemaal in de wereld van vorm te volbrengen. Omdat ik het leven in onze 3D werkelijkheid vergelijk met een avontuur op het spelbord, beschouw ik elke incarnatie als een Mission Impossible.

Die films geven ons in de eerste minuten ook de hint dat de ‘onmogelijke opdracht’ uit vrije keus gemaakt wordt. De held ontvangt de boodschap: ‘Jouw missie, mocht je die accepteren is…’ Als de inhoud van de missie is uitgelegd, zegt de stem: ‘Dit bericht zal zich zelf in 5 seconden vernietigen.’ Dit is om te voorkomen dat als er iets mis gaat de opdrachtgever er verantwoordelijk voor wordt gesteld.

Van de 12 primaire levenslessen op zielsniveau is Acceptatie de eerste!

Wat wij als belichaamde zielen ook vergeten zijn, is dat wij Zelf verantwoordelijk zijn voor onze incarnatie en de opdrachten die we er dienen te vervullen. Wij maken de afspraken, wij doen de eden, geloften en beloften, wij komen de contracten overeen uit vrije keus! Die keus wordt aan de andere kant van de sluier gefaciliteerd omdat het begrip ‘onmogelijk’ alleen in onze 3D werkelijkheid bestaat.

De missie.
Er zijn drie manieren om die opdracht, mocht je die accepteren, uit te voeren. Je ziel kent haar opdracht, ze is het er mee eens, en incarneert volgens plan in de juiste tijd/ruimte. Je ziel kent de opdracht, incarneert met veel tegenzin, waarna de opdracht door een miskraam, een wiegendood of doodgaan op veel te jonge leeftijd wordt geblokkeerd.

Je ziel kent je opdracht en reageert zo impulsief dat ze hals over kop vertrekt, met het gevolg dat je in de verkeerde tijd/ruimte incarneert. Door zo snel te vertrekken heb je bepaalde zaken in de sferen niet afgemaakt, en ben je in werkelijkheid niet volledig geïncarneerd. Dat zijn belichaamde zielen die niet kunnen aarden of slecht geaard zijn.

Wanneer je de planningsfase hebt afgerond, ben je klaar voor een nieuwe missie op Aarde. Dit is voor de ziel een traumatische overgang, daardoor kan het gebeuren dat iedereen lacht, terwijl jij huilt om je geboorte. Je wordt uit het vruchtwater gehaald en je hebt geen enkele herinnering aan de andere kant van de sluier. Je bent vergeten wat je aan kenmerken, vaardigheden, talenten en kwaliteiten hebt verzameld voor je missie op Aarde.

De afspraken eden en beloften die je aan de andere kant hebt gemaakt, en de contracten die bent aangegaan zullen zich zeker manifesteren. Ze komen in de vorm van signalen en/of incidenten. Als je de signalen en/of incidenten negeert, zullen ze zich in steeds kortere cycli herhalen terwijl ze zich steeds krachtiger manifesteren om je te doen ontwaken. Het beste is je af te vragen wat de bedoeling is van de incidenten die je als tegenslag ervaart.

Pak je de signalen op, dan merk je dat je over vaardigheden, talenten en kwaliteiten beschikt die je als ziel aan de andere kant hebt verworven. Deze hoedanigheden staan ver buiten en boven de 3D diploma’s die je in belichaming hebt verkregen. Met de nieuw ontdekte vaardigheden kan je je missie volbrengen. Dan heb je als het ware een Reborn Identity. Welkom op Sterrenschip Gaia!

‘Jouw missie, mocht je die accepteren…’
Deze uitspraak geeft een diep begrip van de menselijke aard. Wanneer we uit vrije keus een opdracht accepteren, voeren we die opdracht met meer verantwoordelijkheid, enthousiasme en meer energie uit dan wanneer we iets moeten doen. Het werkwoord moeten bestaat aan de andere kant van de sluier niet eens… Van de 12 primaire levenslessen op zielsniveau is Acceptatie de eerste!

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com