Alfa en Omega.

De closing principle uitgelegd in bevattelijke taal. In mijn vorige functie als art director en copywriter in de marketing communicatie, maakten we vaak gebruik van een ‘closing principle’ of ‘closure principle’.

De reclameboodschap roept aanvankelijk een vraag op bij de ontvanger van de boodschap. Wanneer de ontvanger de vraag zelf beantwoordt, blijft de boodschap langer hangen. Een goed voorbeeld is de eerste reclameboodschap van ‘Even Apeldoorn Bellen’. Nadien wist iedereen wat daarmee bedoeld wordt. Het vraagteken wordt in een gedachtencirkel getransformeerd tot een uitroepteken.

Hoe werkt dat?
De gedachtecirkel begint met een vraag, dat schept een lichte spanning in de cirkel omdat we niet met vragen willen blijven zitten. De cirkel kort sluiten met een antwoord, maakt een einde aan de spanning. Net zoals bij elektriciteit is de ‘oplossing’ van te hoge spanning een kortsluiting.

Een van de factoren over spanning is dat wanneer we spanning ervaren, we een oplossing voor die spanning willen hebben. Zo functioneren onze hersens ook; als we ons bedreigd voelen, is veiligheid de oplossing/kortsluiting. Als we in grote spanning een misdaadfilm volgen, komt er een einde (sluiting) aan de spanning zodra we denken te weten wie de daders is.

Dat gaat ook op voor het dagelijkse leven. Als je iets wenst te kopen, bouwt zich bij het kijken naar het gewenste voorwerp de spanning van het willen hebben op. Door het kopen van het voorwerp maak je een einde aan de spanning/het verlangen. Zelfs de dood kan een welkom einde zijn, zoals veroordeelde gevangenen en terminaal zieke mensen dat waarnemen.

Vooruitlopen schept vreugde.
Vooruitlopen op de oplossing schept vreugde. Vreugde ervaren bij spanning ligt in het vooruitlopen op, of vooruitdenken aan het einde van de spanning. Een achtbaan is een aardig voorbeeld van vooruitlopen (anticiperen) op het einde van de spanning. De achtbaan creëert, terwijl het karretje de helling op ratelt een reeks spanningen in het vooruitzicht van de ‘vrije val’ aan de andere kant van de helling.

Wanneer je de top bereikt is er een verademing dat je dat punt hebt bereikt. Daarop volgt ogenblikkelijk de spanning van ‘ik overleef dit’ als je over de top naar beneden stort, gevolgd door de vreugde, de opluchting bij het bereiken van het einde van de dolle rit.

Hoe dichter je bij de oplossing, de vreugde komt, hoe groter de spanning wordt. Wanneer de oplossing nog ver weg lijkt, is de spanning niet zo groot. Als de oplossing (of het einde van de spanning) nadert, neemt de spanning exponentieel toe. Laten we dit nog eens lezen met in gedachten een vrijpartij en je begrijpt onmiddellijk wat hiermee bedoeld wordt.

Net als in het voorbeeld van de wens om iets te kopen, wordt als de vrijpartij zich niet voordoet de spanning alleen maar hoger en hoger. Er is geen bevrijding van energie die spanning heet. Er is geen vreugde van het bereiken van een hoogtepunt. Dan wordt het vraagteken geen uitroepteken. Wat dit met ons bewustzijn doet is desastreus. We raken in een neerwaartse spiraal met onze gedachtencirkel.

De opgelopen spanning wordt dan ervaren als stress. Een stress gedijt op spanning. Zo raken we in een vicieuze cirkel waar we niet meer uit komen. Het gevolg is fysieke, emotionele en mentale onbalans, en we vinden het vreemd dat die onbalans allerlei symptomen creëert die ons nopen naar een huisarts of een psycholoog te gaan…

Te hoog opgelopen spanning genereert een kortsluiting. De spanningen in onze werkelijkheid lopen zo hoog op dat we in mainstream media lezen over zinloos geweld of korte lontjes. We krijgen teveel negatieve stimuli binnen die geen oplossing, geen uitweg bieden. Het vraagteken wordt geen uitroepteken. Onbegrip creëert angst, en angst schept agressie.

Wij lezen sinds 1996 de gechannelde berichten waarin woorden als spoedig, weldra of binnenkort de belofte versterken van het Gouden Tijdperk waarin concepten als begrip voor elkaar, verdraagzaamheid, harmonie, liefde en vrede en zelfs overvloed dagelijkse realiteit worden in onze werkelijkheid. We zijn inmiddels twee decennia verder en er lijkt nog niets te zijn veranderd. Wat een spanning, wat een stress!

Hoe komen we dan van die spanning af? Dat lukt pas als we de les die er op zit gronden en doorgronden. Dat geldt voor alle lessen op onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele energie lichamen. We kunnen imagineren, visualiseren en affirmeren wat we willen, als de les niet in eigendom is genomen, verandert er niets. Hoe krijgen we inzicht in de les? Elke vraag behelst het antwoord.

Inzicht.
Het gaat hier om het welgekozen woord inzicht. De mensheid zoekt altijd antwoorden buiten zich zelf. Het antwoord op religieuze vragen zou bij god te vinden zijn. Het antwoord op fysieke vragen zou bij de medici te vinden zijn. Het antwoord op emotionele vragen zou bij een psycholoog of therapeut te vinden zijn. Het antwoord op spirituele vragen zou bij een paragnost of helderziende te vinden zijn.

Geliefden, jullie zijn god, jullie zijn de grootste heelmeesters, jullie zijn de beste therapeuten en jullie zijn de beste helderzienden… als je naar binnen durft te kijken. Alleen daar vind je inzicht, alleen daar is het einde of de oplossing van alle vragen in zicht. Het proces kan vergemakkelijkt en versneld worden als je je de hersenactiviteit naar het Alfaniveau kan brengen.

Jaren geleden nam ik een lichtje waar bij mijn linkerarm, en ik wist dat het de energie was van Yeshua. Mijn vraag was of hij alle antwoorden had op mijn vragen. Yeshua lachte hartelijk en zei dat ik de antwoorden ook had als ik het antwoord als een Hebreeër zou lezen. Ik heb meteen een Hebreeuws-Engels woorden boek gekocht… en begreep niets van die tekens in het Ivriet.

Daarna riep ik in meditatie Yeshua op, en vertelde hem mijn verwarring over die tekens. Yeshua schudde lachend zijn hoofd en zei dat ik het antwoord als een jood moest lezen. Ogenblikkelijk zag ik het woord ANTWOORD achterstevoren, zoals men dat in Israël zou doen, en de boodschap kwam binnen. De eerste en de laatste twee letters vormen het begrip DNA. In ons cellulaire geheugen sluimeren alle antwoorden! We hoeven ze alleen maar te laten ontwaken.

Wetenschappelijk inzicht.
De sluimerende mensheid heeft nog de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde theses. Miljarden niet ontwaakte zielen willen eerst zien en dan pas geloven. Welnu, voor hen gaf Stephen Hawking het antwoord in augustus 2015 op de Koninklijke Technische Hogeschool in Stockholm. In het kort komt het er op neer dat alle materie in een zwart gat verdwijnt, maar de informatie van de materie blijft op de waarnemingshorizon.

We geven nu een parallel tussen materie en ons fysieke jasje. Het jasje wordt afgelegd en verdwijnt in het graf, een zwart gat in de Aarde. De informatie van dat fysieke jasje blijft op zielsniveau - het cellulaire geheugen – bestaan. Ook de wetenschap erkent dus dat informatie binnen in ons ligt opgeslagen!

Vraag & Antwoord.
Om uit de vicieuze cirkel van negatieve gedachten te raken, dienen we dus eerst de les op de situatie die ons beperkt, bedrukt of zorgen baart in eigendom te nemen. Dit is het meest steile deel van de achtbaan. Dan krijgen we via gerichte vragen aan ons Zelf de antwoorden die ons bevrijden uit de spanning die de vragen oproepen. Dit is de top van de achtbaan. De antwoorden zijn vaak moeilijk te accepteren waardoor we in een depressie kunnen raken. Dat is de vrije val aan de andere kant van de steile helling.

Wanneer we de antwoorden durven accepteren is die vrije val net zo leuk als een eerste parachutesprong. Je hebt de moed om in het diepe te springen. Na de vrije val trekken we aan het koord en de parachute opent zich, waarop je de wereld vanuit een hoger perspectief kunt waarnemen. Dan daal je, terwijl je in de lucht al begint met hardlopen, met een bepaalde valsnelheid naar de landingsplek. Wat een opluchting als je er bent. Dit is het einde van de achtbaan.

Wanneer je tijdens de vrije val je zorgen gaat maken of de parachute zich wel opent, dan houd je de spanning vast. Als je tijdens de vrije val vooruitloopt op een veilige, vreugdevolle landing, verdwijnt de spanning.

Onbegrip over dat wat jou fysiek, emotioneel of mentaal overkomt, schept angst en dus spanning. Het inzicht dat de omstandigheden aangeboden worden als een les, laat de angst uit je verdwijnen. Visualiseer omstandigheden die je vrolijk maken, die je vreugde bezorgen. Loop vooruit op de mogelijke uitkomst door positieve gedachten, affirmaties en visualisaties.

In mijn praktijk ga ik met de cliënt vaak naar de oorzaak van de onbalans in hun fysieke, emotionele of mentale energie. Dat is in tegenstelling tot medici die de symptomen met chemicaliën bestrijden maar de oorzaak links laten liggen. Nu steeds meer mensen last hebben van de verwarring die de psychotronische wapens creëren, is het niet mogelijk om al die mensen naar de oorzaak, de Alfa te begeleiden.

Dit artikel geeft je de mogelijkheid om met je gedachten en visualisaties naar de oplossing of de Omega te gaan, en daar vreugde in te ontdekken. Maak van je vraagteken een uitroepteken en geniet van de reis. Welkom op de achtbaan!

Artikelen op deze website mogen vrij verspreid worden onder vermelding van de juiste bron: ArjunA – www.assayya.com